Verbetering houding en beweging

Bukken, tillen, zitten, lopen… we doen het allemaal. Dagelijkse activiteiten waar we eigenlijk nooit bij stil staan. Oefentherapie maakt u bewuster van die alledaagse verrichtingen. Door eenvoudige bewegingen die u vaak maakt te verbeteren zijn klachten al flink terug te dringen. Want juist die bewegingen vormen een groot onderdeel van uw leven.

Om het goed aan te pakken is een prettige band tussen u en de oefentherapeut noodzakelijk. Door zich in te leven begrijpt de therapeut uw manier van bewegen. ‘Welke activiteiten voert u allemaal uit op een dag?’ De oefentherapeut bespreekt dit. Samen analyseert u uw bewegingsgedrag en ontdekt u andere - gezondere - manieren van bewegen.

De bewegingsoefeningen doet u zoveel mogelijk in de context. Oftewel: de oefentherapeut zorgt dat oefeningen zoveel mogelijk aansluiten op uw activiteiten in het dagelijks leven. Deze aanpak maakt de behandeling niet alleen laagdrempelig, maar ook effectief.

Oefentherapie geeft u grip en controle op uw dagelijkse houding en bewegingen. Dankzij inzicht in uw eigen activiteiten en training die aansluit op uw levensstijl.