Vergoedingen

Basisverzekering

Oefentherapie wordt beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. De vergoeding vanuit de basisverzekering hangt af van jouw leeftijd en welke aandoening je hebt.

Jonger dan 18 jaar

Ben je jonger dan 18 jaar? Dan worden de eerste 9 behandelingen voor oefentherapie vergoed. Mocht je daarna voor deze indicatie nog behandelingen nodig hebben, dan worden maximaal de volgende 9 behandelingen ook vergoed. Heb je een chronische aandoening (bekijk hiervoor de lijst ‘chronische aandoeningen’ van jouw eigen zorgverzekeraar), dan wordt de behandeling van deze aandoening volledig vergoed. 

18 jaar en ouder

Ben je 18 jaar of ouder? Dan wordt oefentherapie alleen vergoed vanuit de basisverzekering als je een aandoening hebt die op de lijst chronische aandoeningen voorkomt. Staat jouw aandoening op deze lijst, dan zul je de eerste 20 behandelingen zelf moeten betalen of worden deze behandelingen vanuit jouw aanvullende verzekering vergoed (mits je deze hebt). De behandelingen die je daarna nog extra nodig hebt (vanaf de 21e behandeling), worden vanuit de basisverzekering vergoed.

Maximum behandeltermijn

Er bestaat voor sommige chronische aandoeningen een maximum behandeltermijn. Dit kan je terugvinden op de chronische lijst van jouw zorgverzekeraar.

Vergoeding artrose heup, knie en COPD

Vanaf 1 januari 2018 wordt oefentherapie bij artrose in de knie- en heupgewrichten voor maximaal 12 behandelingen per 12 maanden vergoed uit de basisverzekering.

Met ingang van 1 januari 2019 wordt oefentherapie bij COPD voor patiënten met GOLD II en hoger vanaf de eerste behandeling vanuit de basisverzekering vergoed.

Tarievenoverzicht Florijn Zwolle

Kom je niet in aanmerking voor een vergoeding vanuit de basisverzekering? Dan worden de behandelingen bij een oefentherapeut alleen vergoed vanuit een aanvullende verzekering.

Bekijk de tarieven van Oefentherapie Cesar Florijn