Hoe gaan wij te werk?

Binnen de praktijk voor oefentherapie Cesar behandelen wij mensen die lichamelijke klachten ondervinden aan het bewegingsapparaat. Tevens kunt u terecht voor lichamelijke en mentale klachten veroorzaakt door slaapproblemen.

1. Intakegesprek

Door een verwijzing van een huisarts of specialist kom je bij ons in de praktijk. Maar ook zonder doorverwijzing kun je bij ons terecht. Bij het intakegesprek bespreken wij de klachten en problemen.

2. Opstellen behandelplan en doelen

Door de beschrijving van de klachten stellen wij een persoonlijk behandelplan op. Ieder mens is anders, zo ook de hulp die geboden gaat worden. Met zorgvuldige aandacht bepalen wij welke behandeling het beste bij jou en jouw probleem past. 
Bij dit persoonlijke behandelplan stellen wij ook doelen op, zodat het duidelijk is waar we naar toe willen werken tijdens de behandeling.

3. Behandelingen

De behandelingen bestaan uit zowel houdings- en bewegingsadviezen. Deze worden in onze praktijk toegepast en geven wij mee om deze in het dagelijkse leven toe te passen. 

4. Betrokkenheid

Tijdens de gehele oefentherapeutische behandeling werken wij actief samen om de bewegingspatronen aan te passen. Door dit samen te doen, wordt het oude patroon doorbroken en de nieuwe manier van bewegen makkelijker opgepakt.

Ongezond beweeggedrag omzetten naar gezond beweeggedrag is een belangrijk uitgangspunt van de behandelingen.

Meer informatie

Wil je meer weten over het vak van de oefentherapeut Cesar? En in de wereld van bewegingstherapie duiken? Ga naar de website van de vereniging voor oefentherapeuten Cesar en Mensendieck (VvoCM).